3 fantastiske apps for dig, der er sygeplejerske

Som sygeplejerske kender du måske følelsen af, at tiden ikke slår til, og at du har flere bolde i luften, end du altid kan nå at gribe. Du skal se til patienters fysiske og mentale behov, skabe tillidsfulde forhold med læger, lede afdelinger, håndtere daglig administration, holde dig opdateret på ny medicin og retningslinjer for behandlinger for en bred vifte af sygdomme og meget mere.
Sygeplejersker har uendelige tjeklister og ofte tager mængden af administrative arbejdsopgaver simpelthen alt for meget tid og fokus væk fra at hjælpe og pleje patienter. Men der findes et par værktøjer, der kan gøre livet som sygeplejerske lidt lettere. Her er en opsummering af tre gode apps, som alle sygeplejersker burde kende.
1. Mobilklinik
________________
Mobilklinik er en glimrende, multifunktionel app til alle dine forespørgsler på farten, om det er ved dit skrivebord, i venteværelset eller ved patientens sengekant. Den er særligt udviklet til læger, sygeplejersker og andre i sundhedsvæsnet, der har behov for at fordøje en masse information samlet på ét sted, særligt når de ikke har adgang til en computer.
App’en samler information fra Lægehåndbogen, Patienthåndbogen, pro.medicin.dk, Basislisten samt SKS-koder fra diagnosekoder.dk. Basislisten finder automatisk din region, og du kan søge specifikt heri. Du kan også manuelt vælge en patients region for at se den respektive basisliste for deres region1.
2. Lægehåndbogen
________________
I app’en Lægehåndbogen finder du relevant fagmateriale, herunder mere end 3000 sygdomsartikler og over 2000 illustrationer, der består af tegninger, røntgenbilleder, animationer og videoer. Foruden dette kan du markere og gemme dine favoritartikler, og app’en er tilkoblet mail og Facebook, så du let kan dele indhold med andre. Desuden kan du kommentere på artiklerne til app’ens redaktion samt lave fritekst-og diagnosekode-søgninger (ICPC og ICD). App’en er tilkoblet Patienthåndbogen, hvorfor du også får resultater derfra1.

Lægehåndbogen. https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/ [Brugt:02.11.2020]
3. Human Anatomy Atlas
________________
I dette augmented reality (AR) 3D atlas af menneskekroppen kan du søge efter hvilken som helst anatomisk struktur, du leder efter. Atlasset rummer ekstremt detaljerede afbildninger, som du kan flytte og dissekere. Du får også forklaringer med udtalelser af en bred vifte af medicinsk terminologi, en testbank med over 1000 spørgsmål og mulighed for at læse information på 7 forskellige sprog2.
- Sundhed.dk – Apps fra sundhedsvæsenet for fagpersoner. Brugt: 2020-09-08. lgængelig fra: https://www.sundhed.dk/borger/guides/apps-i-sundhedsvaesenet/apps-fra-sundhedsvaesenet-fagperson/
- Apple – App Store Preview. Human Anatomy Atlas 2021. Brugt: 2020-09-08. Tilgængelig fra: https://apps.apple.com/us/app/human-anatomy-atlas-2021/id1117998129
*MSD ejer ikke eller er på anden måde associeret med de apps og platforme, som beskrives i artiklen. De omtalte apps og platforme er udelukkende omtalt med henblik på at supportere sundhedsfaglige personer med deres daglige arbejde.

Bruger du også den motiverende samtale?
En nylig undersøgelse viser, at der er en forbindelse mellem simpel smalltalk samt kropssprog og en positiv indflydelse på patienternes helbred, og derfor er disse samtaler værd at bruge tid på at optimere.

HPV-infektion i Danmark: Tænker du også på dine voksne patienter?
HPV infektion rammer ikke kun den yngre aldersgruppe. Vi ved, at alder er en risikofaktor for vedvarende HPV-infektion.
Lær hvad der rører sig i branchen, og få konkrete tips og inspiration, som du kan bruge i dit arbejde.
